Maatschappelijk werker voor 24 uur per week

WELZIJN DE WOLDEN
is op korte termijn op zoek naar een enthousiaste
Maatschappelijk werker voor 24 uur per week

Welzijn De Wolden is een brede welzijnsorganisatie in gemeente De Wolden. Onze missie is om iedereen in De Wolden naar vermogen mee te laten doen.
Wij ondersteunen burgerinitiatieven indien nodig, zijn thuis in de dorpen en enthousiasmeren en faciliteren burgers om zelf vorm te geven aan een aangename leefomgeving. Wij richten ons op zelfredzaamheid en inzet voor elkaar.

Functie

Als maatschappelijk werker maak je deel uit van het buurtteam met een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het werkgebied. In deze uitdagende functie werk je vanuit het gebiedsteam als algemeen maatschappelijk werker in gemeente De Wolden. Als maatschappelijk werker bied je informatie, advies en hulpverlening aan de inwoners van gemeente De Wolden.

Profiel van de functie
Specifieke functiekenmerken

Je bent samen, met je directe collega’s van het buurtteam, een enthousiaste professional met kennis van maatschappelijke ontwikkelingen. Je kunt outreachend werken en samenwerken in multidisciplinaire netwerken. Tevens ben je gericht op integrale samenwerking in het team. Je geeft uitvoering aan individuele hulpverleningstrajecten met volwassenen. Je geeft zo nodig uitvoering aan groepstrainingen, themabijeenkomsten en neemt deel aan relevante overleggen. Ten behoeve van instanties en klanten verzorg je schriftelijke rapportages.
We investeren als stichting doorlopend in onze medewerkers en kwaliteit van onze hulp- en dienstverlening. Dit doen we bij het team (school) maatschappelijk werk door middel van opleidingen, intervisie, casuïstiek en werkbegeleiding. Het team (school) maatschappelijk werk is een klein, professioneel en hecht team.

Kennis
Je beschikt over een afgeronde MWD- of Social Work Hbo-opleiding. Je hebt aantoonbare werkervaring als algemeen maatschappelijk werker. Belangrijke eigenschappen zijn relativeringsvermogen, initiatiefrijk en samenwerkingsgerichtheid, deze eigenschappen ondersteunen de 10 WMO-competenties van de sociaal werker. Dit beroepscompetentieprofiel is de belangrijkste onderlegger voor de uitvoering van het werk binnen onze organisatie.

Overig
Je staat stevig in je schoenen en bent stressbestendig.
Je bent in het bezit van een rijbewijs B en in het bezit van een auto.
Bezit van een VOG is een vereiste.
Je bent SKJ geregistreerd dan wel bereid hiertoe.

Arbeidsvoorwaarden
Inschaling vindt plaats conform CAO Sociaal Werk. Het betreft een vacature voor de duur van een jaar met uitzicht op verlenging.

Reacties en vragen
Sollicitaties kunnen tot en met 29 mei a.s. gestuurd worden aan:
wendyoost@welzijndewolden.nl onder vermelding van procedure AMW.
Voor vragen omtrent de vacature kun je contact opnemen met dhr. P. Hiemstra, leidinggevende, via peterhiemstra@welzijndewolden.nl. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met dhr. J. Bolt, maatschappelijk werker via jeffreybolt@welzijndewolden.nl.