Schoolmaatschappelijk werk

‘It takes a village to raise a child’. Opvoeden kan soms erg lastig zijn en kan veel vragen met zich meebrengen. Gelukkig hoeft u het niet alleen te doen. Als u er behoefte aan heeft dat iemand met u meedenkt of u advies geeft, of heeft u behoefte aan daadwerkelijk hulp voor u en/of uw partner of uw kind omtrent opgroei- en/of opvoedvraagstukken, dan kunt u terecht bij het schoolmaatschappelijk werk.

Onze schoolmaatschappelijk werkers en jongerenwerkers zijn een bekend gezicht bij uw kind op school of bij u in de buurt. Mocht u vragen of zorgen hebben rondom het opgroeien en/of opvoeden van uw kind kunt u bij hen terecht. Zij kunnen met u in gesprek gaan om met u mee te denken en u mogelijk te adviseren. Laagdrempeligheid staat hierbij voorop.

Hulp wordt in individueel of in groepsverband geboden. Bij de aanpak werkt de schoolmaatschappelijk werker samen met de beroepskrachten van de school. Een schoolmaatschappelijk werker is de schakel tussen school en de zorg.

De schoolmaatschappelijk werker is verbonden aan het Centrum voor Jeugd en Gezin De Wolden en werkt hier binnen samen met de kernpartners van het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Het team bestaat uit vijf schoolmaatschappelijk werkers, en zijn werkzaam vanuit ontmoetingscentrum De Boerhoorn, Zuidwolde. Op werkdagen zijn ze te bereiken tussen 09.00 – 12.30 uur en 13.00 – 17.00 uur via 0528 37 86 86. Bij crisissituaties kan er buiten kantooruren gebeld worden voor:

  • Jeugd naar het CJG, 0528 37 86 24
  • Algemeen maatschappelijk werk naar 0522 27 99 44
Doe- en praatgroep KIES

Kinderen kiezen niet voor de scheiding van hun ouders. Het overkomt ze. Hoe ze omgaan met de veranderde situatie kan zeer verschillend zijn. Kinderen en jongeren die een scheiding hebben meegemaakt kunnen in de doe- en praatgroep KIES:
– beter leren omgaan met gedachten en gevoelens over de scheiding;
– praten over wat ze moeilijk vinden aan de scheiding en herkenning vinden;
– hun hart luchten en elkaar helpen met oplossingen;
– de scheiding beter leren verwerken waardoor problemen zich minder stapelen en er min-der hinder wordt ondervonden in het dagelijks leven.

Voor wie?
Bestemd voor kinderen:
– van gescheiden ouders
– op de basisschool
– in groep 4, 5, 6, 7 en 8
– uit Hoogeveen en De Wolden

Wat doen we?
– Met elkaar praten over de scheiding
– Oefeningen die te maken hebben met alles rondom de scheiding

Meedoen?
– Aanmelden kan via de schoolmaatschappelijk werker van de school waarop je kind zit
– Locatie is Hoogeveen

Vragen?
– Stel ze aan de schoolmaatschappelijk werker van de school
– Neem contact op met het CJG via 0528-378624
– Kijk op de website www.cjgdewolden-hoogeveen.nl

lian molema

Lian Molema

Suzanne Scholtens

Suzanne Scholtens

jil tansanale

Jil Tanasale

Kim Willekes

lucie van zanten

Lucie van Zanten